Monday, 11 November 2013

Kitchen Helper. GRAB THEM NOW!!!

Assalamualaikum Semua :))
Berita baik buat chef-chef masterdapurmasing-masing, kini anda boleh dapatkan Koleksi Kitchen Helper ini dengan harga TERBAIK dari kami :)) 
 
PROMOSI HARGA DARI 7-12 NOV 2013 SAHAJA!!
Boleh booking dengan 50% deposit dan bayar selebihnya HUJUNG BULAN :)

HARGA PROMOSI dari 7-12 NOV 2013:
Nicer Dicer Plus NP RM78--> NOW RM65
Pop Chef NP RM38--> NOW RM28
Baby Bullet Food Processor NP RM190--> NOW RM145
Shake n Take Blender NP RM85--> NOW  RM60

atau dapatkan

PAKEJ COMBO KITCHEN HELPER
4 item NP RM391---> NOW only  RM270!!! (SAVE RM121)

Cara Order:
sms 0137747913
Stok terhad!!!
Order sekarang sebelum 12 Nov yea :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Nicer Dicer Plus NP RM78--> NOW RM65 

Nicer Dicer With Plus
You will have a kitchen helper, who will shorten the cooking time from start of preparation to the serving of the meal tremendously. Food must be cut into cubes, sticks, strips, quarters or eighths - the costs not only time but you need countless kitchen tools (knives, bowls, cutting boards, etc.) that can not always at hand and plenty of storage space in the kitchen to complete. Nicer Dicer with the Plus is no longer a problem - you have everything in one handy set! Simple and space saving as it gets!
This set includes:
1 cutting-top with integrated pin grid
1 cutting-base
1 transparent collector (capacity 1,500 ml)
Cover for holding a fresh collection container
A blade assembly (6 mm x 6 mm or 12 mm x 12 mm)
A blade assembly (6 mm x 36 mm or 18 mm x 18 mm)
1 knife used for quarters or eighths
1 plug-cutting punch for eighth
1 part-cover for all blade inserts
1 professional peeler
Recipe book included

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Pop Chef NP RM38--> NOW RM28




Pop Chef makes quick and easy fruit and food arrangements. Pop Chef is as easy as 1-2-3,  just push, then press the bulb to force air and pop out the shape to create mouth-watering masterpieces. Create fun, healthy snacks and transform mealtime into fun time. Pop out treats in seconds so easy everyone can create festive gifts from the heart, bright fresh fruit arrangements, yummy cheese and crackers and so much more!
Features & Benefits:
Quick and easy to do – Just push, pop and create!
Creates fun, healthy snacks and transforms mealtime
6 different shape tools
Handles food up to 2″ thick
Included in This Offer:
1 Pop Chef Food Popper
6 Shape Cutters (Butterfly, Flower, Sun, Heart, Circle, Star)
25 Bamboo Skewers
Pop Chef Idea Book

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baby Bullet Food Processor NP RM190--> NOW RM145

 

Product Description:
Having a healthy baby starts from what goes into his or her stomach. Prepare healthy baby food with this Baby Food Blender! Simply place the batchbowl or one of the short cups on the high-torque power base, press down, twist and you're making baby food. Batchbowl is perfect for creating large amounts of baby food, while the short cups come in handy to mix and store ingredients. Baby blend blade lets you puree and blend, while the milling blade is great for milling grains to make cereals with the short cup. Storage cups feature a date dial to show the date you created the food, while the batch tray allows you to freeze large batches. This set, perfect as a gift and also for own use, will definitely delight not only babies but also mommies as well!
Product Specifications:

One set includes:
1 x Power base
1 x Milling blade
1 x Blending blade
1 x Batch bowl
1 x Short cup
6 x Date-dial storage cups
2 x Re-sealable lids
1 x Batch tray
1 x Tray
1 x Soft tip spatula
1 x Nutrition booklet
1 x User manual with recipes
1 x Adaptor plug

Dimension: 11.9” x 10.7” x 9.1” (LxWxH)
Weight: 2.8kg
Material: Stainless steel, metal & plastic
Colour: Green
1-speed blender
Make & store one week’s supply of baby food
BPA-free silicone storage cups with date dials
Easy to use & clean
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shake n Take Blender NP RM85--> NOW  RM60



Whip out the best smoothies or protein shakes with the Shake ‘n Take Blender! This product allows you to blend your favourite juice and drink them instantly from the bottle! This is a very convenient product for those who love to have their morning juice fix quick and easy. 
 

FEATURES

The Shake ‘n Take Blender comes with two sports bottle and one blender. The bottle is designed together with blender’s blade, thus you can easily whip your favourite smoothies, and once it’s done, you can sip it directly from the bottle’s spout. It’s the perfect quick breakfast solution for those always on the move. 

NO FUSS

From daily dietary protein shake to just a just a nice refreshing fruit juice, this blender does it all fast and easy. All you need to do is just chuck in all your ingredients and blend. When it’s done blending, you can just remove it and you can drink it right from the bottle. And when you are done drinking, you can easily wash the bottle and wipe it dry, ready to be used again.

 SMS 013-7747913

Saturday, 9 November 2013

JUBAH ELEGANT PESONA NURSING FRIENDLY












RM149 sahaja
((Harga pasaran biasa RM189 sehelai))
Jadi jangan berlengah lagi!
Harga promosi terhad untuk tempoh masa tertentu sahaja

Koleksi terbaru ini direka khas untuk memenuhi keperluan wanita bekerjaya,
terutamanya golongan ibu muda
Dibuat dari material terbaik, pasti tiada rungutan akan kedengaran
malah anda akan berasa sangat selesa menggayakan jubah elegant ini.
Sila kan memilih saiz yang sesuai dengan anda.
Cutting jubah sangat cantik dan padan dengan tubuh badan sebilangan besar wanita di Malaysia
(Rujuk ukuran diberi untuk pemilihan saiz yang tepat ya!)
Potongan A-shape ala princess memudahkan pergerakan wanita yang aktif.
Juga memberi keselesaan optima di bahagian punggung
Enam warna anggun sangat cantik dipadankan dengan pelbagai jenis tudung; shawl, pashmina, halfmoon, tudung awning dsb.

Gunakan kreativiti anda untuk tampil lebih menarik dan ceria ;)
Jahitan berkualiti dengan aksesori menarik.


Siap boleh sinsing lengan lagi tuu...senang nak gi basuh pinggan ye..hehe

Wednesday, 6 November 2013

Mineral coffee DECAFFEINATED


Harga Pasaran: RM26.50 (SM)/ RM27.50 (SS)
Harga Ahli: RM23.50


Entri kali ini khas untuk mineral coffee sahaja :)
Apa istimewanya Mineral Coffee berbanding kopi 3 in 1 lain di pasaran ??

Kopi yg digunakan adalah 'decafeinated' (telah melalui proses nyah caffein); sgt2 rendah kandungan kafeinnya..

Sesuai & selamat utk semua golongan termasuk kanak2, wanita hamil & ibu menyusu..
Ya, badan kita masih perlukan kafein, cuma dlm kuantiti yg kecil..
KOPI untuk Wanita Hamil / Menyusu ??

Pasti ramai yg tidak bersetuju dgn saya; wanita hamil/menyusu mengamalkan KOPI. Ya, KAFEIN yg terkandung dlm kebanyakan kopi di pasaran termasuk 3 in 1 amat tinggi kuantitinya yg boleh memberi kesan kpd bayi dlm kandungan mahupun yg disusukan.

Jgn lupa, KAFEIN tetap diperlukan oleh badan kita walaupun dlm keadaan berbadan dua @ menyusu tetapi dlm kuantiti yg sedikit. Sbb itulah ibu mengandung/menyusu mesti pilih MINERAL COFFEE..

Selain kandungan KAFEINnya yg sgt2 rendah, khasiat mineral2 dlm Garam Buluhnya amat diperlukan. Bagi IBU HAMIL, Mineral Coffee dpt:

1) Mengatasi masalah bacaan HB rendah.
2) Menstabilkan gula dlm darah utk mengelakkan GDM/kencing manis ketika mengandung.
Perkongsian ttg MINERAL COFFEE (MC) bg masalah KENCING MANIS :

Betul ke ni ??
"Alhamdulillah... Sujud syukur aku padaMu Allah.. Dapat call dari my sis Mahayu Mahmud... Dia cakap Mek ada kat klinik... Check kencing manis dia... Dgn nada syukur dia bagitau.. Kencing manis Mek dah turun gilerrr... Dari 9 ke 5...! Allahuakbar...!!!!! Besar sungguh kekuasaanMu... My sis terus cakap nak order MINERAL COFFEE... untuk kawan dia yg juga kencing manis walapun masih muda... Alhamdulillah..."
(Kredit kpd Sis Mahanun Mahmud)


MINERAL COFFEE juga sudah terbukti dpt membantu pesakit LELAH/ASMA dan sbg PAINKILLER/PENAWAR demam/sakit kepala/migrain dgn izin Allah..

 

3) Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sgt rendah.
4) Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami morning sickness; tidak lalu mkn @ kerap muntah pd awal kehamilan.
5) Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepjg kehamilan.
6) Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.


Bagi IBU MENYUSU pula:

1) Khasiat Magnesium dlm Mineral Coffee akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yg sgt penting bg kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
2) Mineral Coffee dpt meredakan stress para ibu akibat masalah/kesakitan slps bersalin dll. Ingat, punca utama KEGAGALAN penyusuan eksklusif ibu adalah STRESS selain amalan pemakanan yg tidak betul.
3) Menjadikan susu badan lebih pekat & banyak.
4) Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dgn MENYUSU BAYI & MINERAL COFFEE..! Bonus !!

Buat ibu2 yg merupakan peminum tegar kopi khususnya, jom bertukar kpd kopi yg lebih sihat & semestinya sgt rendah kafein: MINERAL COFFEE.
Garam Buluh dlm MC kaya dgn mineral Magnesium (Mg)..
Org yg STRESS, KENCING MANIS, DARAH TINGGI, MIGRAIN adalah akibat kekurangan Mg..!

Sifat 'alkali' pd Garam Buluh (hampir menyamai kealkalian air zam zam)..
Boleh meneutralkan asid dlm badan pesakit GASTRIK & GOUT..

Ada juga yg bertambah LAWAS & makin SLIM dgn MC..
Dengan izin Allah,
DEMAM pun boleh kebah dgn minum MC..!
Tak perlu telan ubat lagi..

SMS 013-7747913 utk lebih info.. :) :)
 

Monday, 4 November 2013

PASHMINA PAISLEY EKSKLUSIF









Harga: RM 33

Sangat cantik  dan menawan :)
Hanya padankan dgn pakaian kegemaran anda :))
Corak yg sangat eksklusif, sesuai digayakan ke majlis-majlis istimewa anda :)
Dapatkan segera krn stok sgt terhad
Kualiti terbaik! Pashmina lebih tebal dan lebih lebar dari pashmina biasa. Lembut dan sedikit berkilat bak sutera :)
Sesuai juga untuk muslimah yg biasa mengenakan tudung labuh
Ukuran pashmina: 71 inci x 27.5 inci (180cm x 70cm)
Boleh digunakan sebagai nursing cover juga (",)

Sunday, 3 November 2013

Pure Marine Collagen dari Rumpai Laut Kering



Apakah ini?? Nampak sedap kan?? (^-^)

Mahu khasiat collagen pada harga yg sangat murah dan berbaloi-baloi?? Inilah dia..

Rumpai laut kering + jus oren + madu = BEST!

Harga?? Tak sampai RM20 pun...tapi boleh guna sampai sebulan.

Penyediaan pulak hanya sekali sebulan. Rajin sikit je..

Juga boleh dijadikan masker muka. Effect sangat cepat utk diperhatikan.

Siapa nak FREE pun boleh.

Contact me. Jangan malu, jgn segan ye :)


Mineral Coffee, Smart Coco A+ dan Susu Kambing Higoat

Salam buat semua.

Hari ini nak share 3 jenis minuman yang menjadi pilihan kami sekeluarga.


Harga pasaran: RM 36.60 (SM) / RM41.60 (SS)
Harga saya: RM 30 sahaja
Belian minimum: 1 kotak/ 15 sachet x 21g


 Harga pasaran: RM 21 (SM) / RM 25 (SS)
Harga saya: RM 19 sahaja
Belian minimum: 1 kotak/ 15 sachet x 25g 


Harga pasaran: RM 26.50 (SM) / RM 27.50 (SS)
Harga saya: RM 23.50 sahaja
Belian minimum: 1 kotak/ 20 sticks x 12g

Saya dan suami suka minum mineral coffee. Kenapa??? Sangat banyak khasiatnya. Bahan yang paling bagus yang terkandung dalam mineral coffee pula ialah garam buluh. Dalamnye jugak ada magnesium yg membantu penyerapan kalsium dalam badan kita..Nanti kita cerita lagi ye..panjang nk citer.

Anak saya yang sulung umur 2 tahun 8 bulan. Sebelum ini sangat susah nak makan. Memang susah hati. Dulu masa baby sangatlah bulat tapi sekarang badan susut. Kesian. Dah lama kami nak bagi dia minum susu kambing. Saya rasa semua orang dah tau kebaikan susu kambing ni berbanding susu lembu kan. Jadi, kami pilih higoat sebab kandungannya cuma susu kambing. Pure. Takde bahan tambah lain ye. No sugar added. Sedap dan berkhasiat. Kemudian tambah dengan smart coco A+, memang yummy! Smart coco A+ pula mengadungi madu, kurma, kismis dan gingko biloba. Sangatlah bagus untuk perkembangan otak anak2. Well known makanan sunnah kan.. :) Sejak consume ni lebih kurang sebulan lebih, memang nampak sangat perubahan yg ketara pada Ahmad Mujahid terutama bab selera makan. Makan nasik mesti nak 2x sehari sekarang ni. Nganga mulut pun luas2 je. Lega hati ummi..alhamdulillah. Opah dengan ngangah pun perasan perubahan ni bila balik Gombak :) Kawan2 boleh google utk lebih banyak kebaikan produk2 ni ye.

Adik pulak..minum susu ibu je la..lagi sebulan boleh la makan solid food. Sabar ye Adeeb :))

Sesiapa yg suka minum kopi, minumlah mineral coffee..kopi yg bersifat alkali baik utk org gastrik!
Sesiapa yg suka koko, bleh dapatkan smart coco A+,
Siapa nak minum susu, boleh dapatkan susu kambing higoat...

DI SINI kedaisurirumah.blogspot.com :))


Kesimpulannya,

Jika anda berminat untuk mencuba, anda boleh mendapatkan ketiga2 jenis minuman tersebut daripada saya..
.
.
dengan
.
.
harga
.
.
yang
.
.
LEBIH MURAH dari yang terdapat di pasaran!!!

Siapa2 yang berminat boleh la sms nombor di atas ye.

Arigato! :))

Friday, 1 November 2013

Medela Harmony Manual Breastpump Murah

Harga pasaran: RM200++
Harga saya: Semestinya jauh lebih murah ;)

Inilah breastpump yang menjadi pilihan saya.

Medela Harmony Manual Breastpump

Sangat selesa dan mudah digunakan.

Setelah survey dibuat pada suatu masa dahulu, saya memilih untuk menggunakan jenama ini berbanding jenama lain. Jenama ini adalah yg paling top. Kebanyakan hospital juga menggunakan brand ini. Kakak saya juga memilih yang sama. Memang pilihan tepat! :)

Oleh itu, saya buka untuk preorder sekarang.

Jenama Medela sahaja.

Nak yang jenis letrik pun boleh. Sila google untuk maklumat lanjut ye sebab saya hanya expert tentang medela harmony sahaja.

Tetapi percayalah, anda tidak akan mendapat harga semurah jika anda preorder di KedaiSuriRumah ini ye.

Direct pos dari US!! :)

SMS 0137747913 utk PREORDER sahaja :)